Kinepolis - Ideeën aan de streep krijgen

kinepolis.png

Kinepolis heeft een eigen innovation lab waarbij medewerkers ideeën kunnen indienen. Een van de uitdagingen is om die ideeën ook op te volgen en te realiseren. Het duurt volgens het normale proces vaak heel lang eer een idee aan de streep geraakt. Daarom besloot Kinepolis het over een andere boeg te gooien

Driedaagse innovatiesprint

Om veelbelovende ideeën in een korte intense periode uit te werken begeleidde ik een driedaagse innovatiesprint. Doel was een go/no-go beslissing te kunnen nemen over het implementeren van de ideeën. Op de eerste dag zijn tijdens een gestructureerde brainstorm heel veel ideeën bedacht, vervolgens gefilterd en tot in detail uitgewerkt.

Op dag twee zijn klanten uitgenodigd om feedback te geven op de uitgewerkte concepten. Ik zorgde ervoor dat ze op een open en veilige manier feedback konden geven. Met die input pasten de medewerkers de concepten verder aan. 

 

Tijdens de laatste dag coachte ik de deelnemers zodat ze voor elk van de twee uitgewerkte ideeën een concrete businesscase konden voorleggen. Daarnaast tekende een visual harvester de ideeën mooi uit. Samen met het uitgewerkte businessplan hielp dat de teams om hun uitgewerkte ideeën makkelijker intern en extern te communiceren. 

Binnenkort in de bioscoop

De twee ideeën uit de Innovatiesprint zijn momenteel  in ontwikkeling en binnenkort in de bioscoopomgeving te zien. 

 

Zo heeft Kinepolis de samenwerking ervaren

Er werd bij Kinepolis voor de eerste keer beslist om een Innovation Lab-idee in een creatieve sprint te steken. Dirk nam hiervoor de  deskundige leiding op zich. Op slechts 3 dagen tijd werd met mensen van verschillende departementen samengewerkt om van een idee een werkbaar prototype te maken. Tot onze eigen verbazing creëerden we zelfs twee bruikbare prototypes! Het was een mooie creatieve ervaring waar iedereen met veel enthousiasme op terugblikt.
— Sam Custers, theatre manager Kinepolis Antwerpen
Dirk was onze innovatiecoach tijdens een intense driedaagse interne sprint. Hij zorgde ervoor dat we op heel diverse manieren out of the box gingen denken over een bestaande uitdaging. Het resultaat is ongelooflijk.
— Gaëtan Schooneknaep, Real Estate Manager Kinepolis

Ook concreet aan de slag met creatieve ideeën?

Laten we afspreken!
Stuur me een e-mail dirk@dirkdeboe.be of bel +32 474 94 94 48