Pilz Belgium - Eenduidige manier van werken

pilz.jpg

Pilz Belgium is een bedrijf dat klanten helpt om hun installaties en machines veilig te maken. Daartoe ontwikkelen ze veiligheidsconcepten en veiligheidsdesigns. Ze implementeren en valideren deze designs ook in de productieomgeving van de klant. De overgang tussen de verschillende fases (van concept naar design naar implementatie) verliep moeizaam en de medewerkers hadden geen eenduidige manier van werken. Dit zorgde regelmatig voor problemen alsook maakte dit de introductie van nieuwe collega’s moeilijk. Problematisch voor een groeiend bedrijf.

Procesbegeleiding: van huidige naar toekomstige situatie

Samen met een klein multidisciplinair team van 6 personen pakten we deze uitdaging op. Eerst brachten we de toekomstige gewenste situatie in kaart. Daarna hebben we het huidige proces in detail uitgezet en de pijnpunten en obstakels ervan blootgelegd. We brainstormden vervolgens over mogelijke verbeteringen en kwamen zo tot een blauwdruk van het nieuwe proces.

Vervolgens is een gedetailleerde matrix van de nodige activiteiten uitgewerkt waarbij ook duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is. Tijdens de procesbegeleiding zijn ook regelmatig klankbordsessies met het management geweest om de voorstellen en gekozen richtingen te bespreken en bij te sturen. Tot slot zijn de nodige procesdocumenten geactualiseerd.
 

Medewerkers kennen de workflow

Het nieuwe proces is door het management goedgekeurd en aan alle collega’s gecommuniceerd. Er is nu een eenduidige procesflow, waarbij alle nodige documenten up to date zijn. Elke huidige en nieuwe medewerker weet nu hoe hij te werk moet gaan. Het procesteam komt nog steeds samen om het proces te bewaken, om aanpassingen te bespreken en om bij te sturen.

Zo heeft Pilz de samenwerking ervaren

Door zijn pragmatische en systematische aanpak is Dirk erin geslaagd om drie toch wel verschillende afdelingen op één lijn te brengen. Tijdens de workshops kwam het team er achter dat - als ze het echt goed wilden doen - er veel meer werk kwam bij kijken dan ingeschat en ze aankonden. Dankzij de opgebouwde cohesie en teamspirit, is Dirk er in geslaagd om het team toch het volledige proces onder handen te laten nemen en onderhandelde hiervoor een nieuwe deadline met het management. De externe en neutrale kijk van Dirk op ons proces zorgde voor een zeer goed resultaat waarmee de basis is gelegd om de veranderingen te doorleven.
— Renaat Vandelanotte - CEO Pilz Belgium - www.pilz.be

Ook concreet aan de slag met creatieve ideeën?

Laten we afspreken!
Stuur me een e-mail dirk@dirkdeboe.be of bel +32 474 94 94 48